Polityka Prywatności

Do czego potrzebne nam są dane osobowe?

ENCA Marketing - Polityka Prywatności

Polityka Prywatności

1. Administratorem danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych jest firma Agencja Interaktywna ENCA Piotr Rogoziński, ul. Rzemieślnicza 11/2, Kowalew, 63-300 Pleszew.

Dane osobowe przetwarzane są w następujących celach:

  • w związku z koniecznością udzielenia odpowiedzi na złożone zapytanie przez formularz kontaktowy,
  • w związku z koniecznością realizacji umowy sprzedaży na podstawie zamówienia złożonego w przez Klienta,
  • dla potrzeb technicznych i statystycznych Strony,
  • dla potrzeb marketingowych,
  • w celu wysyłania newslettera, w tym informacji handlowych, po wcześniejszej zgodzie Klienta.

2. Administrator danych przechowuje i przetwarza następujące dane Klientów:

  • imię i nazwisko,
  • adres e-mail,
  • nr telefonu,
  • adres korespondencyjny (ulica, nr domu, nr mieszkania, kod pocztowy, miasto, kraj),
  • w przypadku firm dodatkowo dane firmy (nazwa, adres, numer NIP).

3. Każdy Klient firmy ma możliwość wglądu i aktualizacji danych dotyczących jego osoby. Podanie danych ma charakter dobrowolny, choć jest to niezbędne, by mogły zostać zrealizowane cele wskazane w pkt. 1.

4. Administrator jest uprawniony do ujawnienia danych osobowych przez siebie administrowanych jedynie podmiotom uprawnionym na podstawie obowiązujących przepisów prawa.

5. Informacje zawarte w logach dostępowych mogą zawierać różne dane np. adres IP. Właściciel Sklepu wykorzystuje je wyłącznie w celach technicznych. Administrator zastrzega sobie możliwość udostępniania danych, o których tu mowa, do podmiotów uprawnionych na podstawie przepisów szczególnych (np. organom ścigania).

6. Strona wykorzystuje cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera Klienta, w których znajdują się informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Strony, w szczególności procesu autoryzacji. Za pomocą plików cookies nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe.

7. Pliki cookies wykorzystywane są do uproszczenia lub umorzenia danej operacji w tym między innymi do zapamiętywania danych niezbędnych do logowania Klienta, lepszego dopasowania Strony do potrzeb Klienta, tworzenia statystyk oglądalności. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę oraz ich nieusuwanie.

8. Szczegóły dotyczące wykorzystywania plików cookies reguluje osobny dokument zamieszczony w zakładce Cookies.

Szukaj w witrynie

Sklepy i Strony Internetowe, SEO - Pozycjonowanie, SEM - Marketing w Internecie

Pleszew Kalisz Jarocin Ostrów Wielkopolski Konin



© 2020 ENCA Marketing Napisz do Nas

Strona używa ciasteczek (cookies), które są niezbędne do jej funkcjonowania i wymagane do celów wskazanych w polityce prywatności.